Sugarpill Sweetheart Palette

Sugarpill Cosmetics is een dierproefvrij merk dat al vaker voorbij is gekomen, maar nog nooit hier. De eerste keer dat ik van Sugarpill hoorde was ik al verkocht dankzij de aantrekkelijke verpakkingen en felle kleuren, met Dollipop in het bijzonder. De prijs en de matte finish hielden me echter tegen. Helaas voor mijn bankrekening bleef Sugarpill door mijn hoofd spoken en toen ik verjaardagscadeaus voor vriendin Roos ging bestellen, was het aantrekkelijk om Sugarpill mee te bestellen. Arantxa trok me over de streep. Ik kocht mijn palette voor 34.95 bij Boozyshop, want op de website van het merk zelf was het palette uitverkocht.

De verpakking bestaat uit een dubbele kartonnen verpakking. De buitenste verpakking bevat mooi vormgegeven artwork, een ingrediëntenlijst, een kleuren indicatie en de naam van het palette op de bovenkant. Het palette zelf bestaat dus ook uit karton, maar is veel steviger. Het (overigens erg mooie) logo is op de bovenkant geprint. Aan de binnenzijde zit een spiegel van groot formaat. Deze spiegel gebruik ik ook wel eens, in tegenstelling tot andere palettes.

Het palette is volledig magnetisch. Hij sluit op die manier, maar de pans worden ook door magnetisme in hun verpakking gehouden. Je kan de pans dus uit hun verpakking halen en in, bijvoorbeeld, je Z Palette doen. Verder is het palette vrij zwaar en zijn de pans gigantisch (4 gram!). Je krijgt dus letterlijk veel waar voor je geld.

De oogschaduws zijn zacht (niet brokkelig) en vereisen een lichte hand, omdat de oogschaduws makkelijk kleur afgeven. Ze blenden redelijk goed en de kleuren zijn intens gepigmenteerd. Ondanks de matte finish zijn de oogschaduws totaal niet chalky. Overigens zijn alleen Dollipop en Tako echt mat in dit palette.

Dollipop: een matte knalroze kleur. Niet roodroze, niet paarsroze, niet zachtroze, maar echt kablam rozeroze. Deze trekt een beetje in je huid.
Tako: een matte helder wit. Ideaal als highlighter. Ik gebruikte eerst altijd shimmery kleurtjes als highlighter, maar mat wit kan ook heel gaaf staan.
Afterparty: een medium felblauw met subtiele shimmer en zachte pearly finish. Als ik deze kleur zie moet ik aan het zeewater van Bounty stranden denken.
Midori: Japans voor “groen” en inderdaad, deze oogschaduw is groen. Als zeegroen en grasgroen een kind zouden krijgen, dan zou het eruit zien als Midori. Deze tint bevat goudachtige shimmers, die iets meer uitgesproken zijn dan de shimmers in Afterparty, maar desalniettemin subtiel.

Hoewel ik de shimmer omschrijf als “subtiel” moet je, je niet vergissen. Dit palette is alles behalve subtiel! Ter vergelijking: ik dacht een intens felgele oogschaduw te hebben, maar deze koste meer moeite om intens qua kleur te brengen dan de kleuren uit Sweetheart. Als je houdt van knallen, dan is dit echt wat voor jou. Zonder primer blijven de oogschaduws ongeveer 5 uur zitten bij mij. Met een goede primer (Urban Decay Primer Potion) de hele dag.

De swatches zijn één veeg met de vinger op de blote huid. Als je Afterparty over Dollipop aanbrengt, krijg je een mooie kleur paars. De kleuren combineren wel met elkaar, maar het is soms wel lastig voor mij, omdat ik overhangende oogleden heb.

Sugarpill is te koop via de eigen website, maar ook bij Enchantra en Boozyshop. De palettes kosten 34.95 euro, de single oogschaduws kosten 12 euro en de losse oogschaduws kosten ook 12 euro als ik het goed heb. Ik raad deze oogschaduws aan voor liefhebbers van fel, dekkend en apart.

 

Comments

Sugarpill Sweetheart Palette — 1 Comment