Teenbeugels & Het Pedicure Avontuur

Oh wat ben je dapper lieve lezer. De titel heeft je niet afgeschrikt. De titel is eng, maar de inhoud valt mee en bevat geen foto’s. Zoals we weten van mijn tattoo avontuur, ben ik nogal kleinzerig. Iets wat me regelmatig zeer deed, waren mijn tenen. Ingegroeide teennagels zijn pijnlijk en soda badjes hielpen maar tijdelijk.

Ben je er nog? Braaf. Ik heb een soort nagel fobie. Viezigheid of mankementen aan de nagels kan ik niet verdragen. Naar de pedicure durfde ik niet, want “het tenenwief” (zo noemde mijn opoe pedicures) zou mij vast martelen. Maar nadat mijn tenen voor de zoveelste keer protesteerden, besloot ik een pact te maken. Als dit zou genezen, zou ik naar de pedicure gaan.

Het genas, ik wachtte te lang, het speelde weer op. Mijn moeder moest ook naar een pedicure, dus dat hielp om al mijn moed bij elkaar te sprokkelen en een afspraak te laten maken. In plaats van opoe’s “tenenwief” gingen we naar eentje die dichter in de buurt woonde. Achteraf gezien was dat de redding van de eeuw.

De pedicure wist van mijn angst en legde alles uit wat ze deed. Ze deed ontzettend haar best om mij op mijn gemak te stellen en om mij zo min mogelijk pijn te doen. Na de eerste afspraak bleken alle tien de tenen er nog aan te zitten en was ik mooie voetjes rijker. Maar ja, die grote tenen. De teennagels lopen rond en dat betekent dat ze vrolijk doorgaan met ontsteken, tenzij ik nagelbeugels zou nemen.

Dus op maandag ging ik naar “de orthodontist” (volgens opa). Wederom deed het arme schaap haar uiterste best. Het aanbrengen van de beugels was minder eng, maar belangrijker nog: minder pijnlijk dan verwacht. Nu was de huid al een beetje van slag vanwege het ingroeien, dus echt prettig was het ook niet, maar het was wel te doen. Normaal gesproken doet het nul komma nul pijn.

Nu voel ik dus wel de druk, maar het mag geen pijn gaan doen. Uiteindelijk moeten mijn nagels iets minder rond groeien, zodat ik geen last meer krijg van ingegroeide teennagels. Over acht weken worden ze opnieuw geplaats (ze groeien immers mee) en het kan soms wel een jaar duren voordat de nagels goed zijn, maar daarna ben je ook een superblij vogeltje. Gedurende mijn beugeltijd mag ik wel gewoon nagellak dragen, douchen, dichte schoenen met sokken dragen etc.

Maar goed, hoe zit het dan met de redding van de eeuw? Waarom was deze pedicure beter? Nou mensen, als je kleinzerig bent / angstig bent / slim bent let je op de volgende dingen:

  • Je pedicure moet gediplomeerd zijn.
  • Er moet een sterilisatie apparaat in gebruik zijn.
  • De pedicure gebruikt handschoenen en ontsmetter.
  • De pedicure gebruikt water bij het machinaal vijlen.
  • Kies de pedicure uit aan de hand van je klachten, niet aan de hand van locatie of prijs.

Je kan allemaal nare dingen krijgen, als de pedicure niet hygiënisch werkt. Niet iedere pedicure kan met diabetici werken of een nagelbeugel zetten. Ga dus eerst na wat diegene allemaal kan en doet. Als er geen water gebruikt word bij het machinaal vijlen, dan kan het pijnlijk worden, dus bespaar jezelf de ellende.

Ja ik heb wel een foto van mijn beugels en geen nare voeten. Als je die graag wilt bewonderen, laat het weten in de comments. Als je nog vragen hebt betreffende bovenstaand avontuur, let me know.

Comments

Teenbeugels & Het Pedicure Avontuur — 2 Comments

  1. Yeaaaa, amazing dat het beter gaat! Haha, ik moest echt lachen om de benamingen, geweldig zijn opa’s en oma’s toch. :’) True, vooral het laatste, daar moet je opletten. Vaak gaat men naar de goedkoopste, terwijl je beter naar de specialisaties enzo kunt kijken + klachten en noem maar op. 😀
    Cynthiiaa recently posted..FOTD: Hectic Horror!