The Definitive Book Of Body Language

Dit boek had ik op mijn verlanglijstje gezet met kerst, omdat ik niet goed wist wat ik moest vragen en lichaamstaal altijd wel boeiend heb gevonden, omdat ik er zelf niet zo goed in ben. Ik had dit boek niet verwacht, maar was wel blij verrast. Ik ben een langzame lezer, maar kreeg dit boek in een maand uit. Hij leest lekker snel weg.

Pro’s:

 • is geschreven voor de leek (“Jip-en-Janneke-taal”).
 • plaatjes for the win! (foto rechts onder).
 • erg boeiende inhoud met grappige weetjes hier en daar.
 • kleine testjes waaronder een eindtest (foto links onder).
 • de inhoud is kort en bondig.
 • een bronnenlijst aan het einde zodat je zelf de funderingen zou kunnen testen, mocht je dat willen.

Con’s:

 • is geschreven in het Engels en niet iedereen is daar goed in.
 • de inhoud is kort en bondig, maar dus ook hier en daar te summier.
 • verwijzingen naar hun andere boeken.
 • wel merkbaar gericht op Amerikanen.

The Definitive Book Of Body Language“, van uitgeverij Orion, is geschreven door Barbara en Allan Pease. De paperback kost 11.99 euro op bol.com en bevat 416 pagina’s. De Pease’s hebben ook andere boeken geschreven zoals “Why Men Don’t Listen And Women Can’t Read Maps“.

Ik vind het wel een aanrader. Ik merk dat ik nu meer lichaamstaal signalen heb leren kennen en moest mijn lachen inhouden toen ik ineens opmerkte hoe twee mannen elkaar zaten te spiegelen tijdens een vriendschappelijk gesprek. Dergelijke dingen vielen mij eerder nooit op. Ook andere tips, zoals je lichaamstaal expres veranderen om je mentale toestand te veranderen zijn behulpzaam en makkelijk uit te proberen.

Comments

The Definitive Book Of Body Language — 7 Comments

 1. ‘merkbaar gericht op Amerikanen’, wat moet ik me daarbij voorstellen? Het klinkt alsof Amerikaanse lichaamstaal anders is dan Europese ofzo

  • Dat is het ook tot op zekere hoogte, maar het boek maakt af en toe grapjes van de Amerikaanse cultuur en onderscheid de Amerikaanse culturele gewoontes af en toe van de Europeaanse. Zo zou ons symbool voor het nummer twee anders zijn dan het Amerikaanse symbool (met de vingers).

 2. Haha, grappig dat die mannen elkaar gingen spiegelen xd Zou je er misschien een artikel aan willen wijden? Over enkele lichaamshoudingen? Of talen? Hoe je iemand zijn houding of mood kan herkennen? 😀 Altijd interessant!
  Cynthiiaa recently posted..WordPress Commentsysteem Fail II.