These shoes were made for walking!

Nee, dit is niet de schoen van je oma. Deze lederen opoe schoentjes zitten om mijn poezelige voetjes en voor iedereen die hem niet zo mooi vind: ik ben het met je eens. Ze verdienen niet de schoonheidsprijs. Ze zijn verre van glamorous of sexy. Het zijn gewoon een hele degelijke, platte schoenen gemaakt voor één ding: lopen. Nou ja, de Nijmeegse Vierdaagse zou ik er niet mee doen, maar voor het gewone gebruik lopen ze heerlijk. Het profiel zorgt ervoor dat ik niet languit op mijn snuit ga, als de wegen een beetje glad zijn. Deze Ecco’s sluiten met twee ritsjes en ik kon ze gelijk na aankoop een hele dag dragen (lees: heftige shoppingsessie in Utrecht), zonder last te krijgen. Ideaal.

(Foto door Angela)

Helaas zijn mijn Vic Matie’s overleden en die begonnen ook flink pijn te doen. Ik was bezig met het verkopen van enkele boeken via bol.com en dat betekende regelmatige wandelingetjes richting postkantoor. Dat werd dankzij de compleet afgesleten binnenkant (ik heb ze drie jaar lang, dag in, dag uit, gedragen) een complete marteling. Op een zekere dag kwam ik aan bij het postkantoor. Mijn voeten deden PIJN en ik kwam tot het afschuwlijke besef dat ik nog terug moest lopen. Het is namelijk wel een beste wandeling van mijn huis naar het postkantoor… Gelukkig zit het postkantoor bij een winkelcentrum en dat winkelcentrum bevat twee schoenenwinkels.


(bron)

Ik ben een ramp met schoenen. Ik heb dikke kuiten, dus laarzen passen zelden. Één voet is langer dan de andere, dus ik kan alleen pumps dragen in maat 36, maar daar zijn mijn voeten toch eigenlijk weer te breed voor. Mijn hakken zijn gevoelig voor blaren en mijn voeten houden sowieso niet van rare uitsteeksels binnen in de schoen. Ik koop dus meestal één goed paar en vanaf de dag van aankoop worden we onafscheidelijk. Ik heb heel wat schoenen geprobeerd en op een gegeven moment was ik het gewoon zat. Toen ik mijn huidige schoenen aan de voetjes kreeg, was ik ook gelijk om. Goedkoop waren ze ook al niet, want het zijn Ecco’s. Mijn moeder maakte me aan het twijfelen, omdat het een nogal een wanhoopsaankoop was. Maar nadat ze hun eerste dag met vlag en wimpel hadden doorstaan, was ik helemaal verkocht. Ik heb daarna ook geen spijt meer gehad van de aankoop en op de sneeuwbuien na (zonde) heb ik ze weer dag in, dag uit gedragen.

(bron)

Toch kwijl ik nog regelmatig over mooie schoenen. Ik ben en blijf een vrouw. Mijn voeten zijn het er gewoon niet mee eens en mijn portomonnee staat vierkant achter mijn voeten. Elk paar schoenen-voor-de-leuk die ik koop, zijn miskopen. Ik krijg gigantische pijnen van prachtige hoge hakken en gigantische blaren van elegante ballerina’s. Nee, mijn voeten accepteren slechts één type schoen: those who were made for walking. Zucht.

Comments

These shoes were made for walking! — 5 Comments

  1. Ik kan niet op hakken lopen (niet geleerd, laten we het daar op houden). Ik loop op skateschoenen, zoals ze dat zeggen. Of hiphopschoenen, want de schoenen die ik nu heb komen uit de Britain en daar vind je veel hiphop terug. Anders hoor je het wel (muziek). Ik kocht ze voor de helft van de prijs. Wilde al heel lang van die schoenen hebben, lekker stoer. 🙂

    Ecco vind ik ook niet mooi, Uggs ook niet. Ecco zou ik eerder kopen, juist omdat dat goede schoenen zijn a la ondersteuning. Ze lijken me ook veel steviger als Uggs.
    Francisca recently posted..Trots op mijzelf- Propedeuse in 1 jaar!

  2. Pingback: Mijn schoenen | フランシスカは書く