Tip: Q Tips / wattenstaafjes


Bron.

Wattenstaafjes worden veelal gebruikt om de oren mee te reinigen. Onthoudt: stop de staaf niet te ver in je oor! Je reinigt er de oorschelp en de “voordeur” mee, dus alleen de eerste paar milimeter van je oor. Als je oren vol troep zitten en je MOET het schoonmaken: laat de dokter je oren uitspuiten. Wattenstaafjes zijn ook ideaal als correctors. Doop het in nagellak remover om nagellak van de huid te verwijderen of maak het nat met oogmakeup remover om foutjes en uitschieters mee te verwijderen / corrigeren. Veel mensen gebruiken hun vingers, kwasten of sponsapplicators om mee te swatchen, maar als je echt hygiënisch wilt swatchen, moet je eens wattenstaafjes proberen. Je kan het oppervlak meerdere keren gebruiken, vanwege de ronde vorm. Wees wel voorzichtig, want je maakt het oppervlak ook sneller kapot als je te hard met de wattenstaaf over het oppervlak gaat. Controleer of er genoeg product aan het wattenstaafje zit en verspreid het product dan pas over de huid. Zo hoef je niet twee keer de pan in. Nadien gooi je het wattenstaafje gewoon weg. Wil je het leven van je batterij verlengen? Maak dan een wattenstaafje vochtig met alcohol en wrijf ermee over de batterij uiteinden. Hiermee verwijder je stof en andere viezigheid en gaat de batterij langer mee. Alcohol vervliegt, dus je veroorzaakt er geen brand mee. Geef de alcohol wel even de tijd om te vervliegen. En dan is er natuurlijk nog de functie van wondzalf smeren. Betadine bijvoorbeeld zit in een tube. Druppel wat betadine op het wattenstaafje en smeer dit over de wond, om het te ontsmetten. Gooi het wattenstaafje nadien weg. Zo werk je hygiënisch. Als laatste zou je wattenstaafjes nog kunnen gebruiken om makeup aan te brengen, als je zonder kwasten of sponsapplicator zit en je vingers niet wilt gebruiken.

Comments

Tip: Q Tips / wattenstaafjes — 5 Comments

  1. Met een wattenstaafje in een wondje zitten? Daar begin ik niet aan, straks blijft er een pluisje in hangen 😛 maar voor nagellak en makeup te corrigeren en mascara eraf te halen werkt het goed
    Lisanneleeft recently posted..Feelgood music

  2. Als ik hygiënisch wil gaan swatchen, doe ik het wel met sponsapplicatoren. Alleen, die applicatoren gooi ik daarna gelijk weg. Het lukt me echt niet om met een wattenstaafje te swatchen.

    Die tip van die batterijen kende ik nog niet.
    Nurchamiel recently posted..Personal update- No looks