Tweezerman

Tweezerman is een bekend pincetten merk. Het wordt gezien als Het Pincet der pincetten. Voor mij was de Wilkinson van mijn moeder jarenlang Het Pincet. Helaas waren er twee problemen: a) hij was van mijn moeder en b) hij werd oud. Tijd voor een eigen pincet dus. Ik kocht er eentje van mijn vaste wenkbrauwplukster. Het ding is roze, ziet eruit als een tweezerman en is erg scherp. Vervelend scherp.  Dus ik wilde eigenlijk wel een andere. Maar ja, welke? Het ene pincet is duidelijk de andere niet. Een blauwe van Douglas viel ook al flink tegen. Ondertussen bleef men juichen over de tweezerman. Ik besloot het maar te proberen.

Tweezerman pincetten zijn duur. Maar, als ik het merk moet geloven: een investering. Je hebt de stainless steel versie (die heb ik) en gekleurde versies. Die zijn van de full size pincetten het goedkoopst. Zo rond de 23 euro. De pincetten met een printje zijn zo’n 26 euro. Een beetje huiverig ging ik aan de slag. Tweezerman roept graag dat de pincetten scherp zijn, dus ik was bang dat de geschiedenis zich zou herhalen. De Douglas mevrouw verzekerde me dat dit niet ging gebeuren. Hmm. En de Douglas mevrouw kreeg gelijk.

 Waarom heb ik niet eerder in een tweezerman geïnvesteerd?! Hij is precies, ligt fijn in de hand, doet geen pijn en schraapt niet over mijn huid. Hij pakt haartjes waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. Geweldig! Ik ben volledig om. Wellicht koop ik in de toekomst nog een mini slant tweezer voor in mijn tas. Er is keuze genoeg. Je hebt de wide grip, de slant tweezer (die ik heb) en de point tweezer. Je kunt kiezen uit een mini en een full size. En dan is er dus ook nog uitgebreide keuze uit kleurtjes en printjes.

Tweezermannekes worden geleverd in een plastic doosje. Ze hebben een kunststof dingetje aan hun voetjes, zodat het pincet dicht blijft zitten, als je hem niet gebruikt. Dat doosje is ook handig. Zo beschadigt je pincet minder snel. Als de eindes bot worden, dan kun je hem door Tweezerman laten scherpen.  Nou, ik ben er hartstikke blij mee. Ik kan epileren zonder geschraap en hij pakt de haartjes waarvan ik wil dat hij ze pakt. Toppie!

(Icons komen van http://www.anikaos.com/0039-anime_kitties.html)

Comments

Tweezerman — 1 Comment

  1. Ik wil er ook een! Ik ga na de vakantie er eentje halen! En dan ga ik me goed laten voorlichten. Ik wist niet dat er zo veel verschillende soorten waren.