Vampire Overload

Ik was een grote fan van Buffy The Vampire Slayer en Charmed. Nou ja, was…ik ga nog steeds gillen als iemand mij een DVD Box zou geven, maar goed. Dit waren dus twee supergoede series. Vooral Buffy was leuk, want het ging om hele gemene vampieren en de serie werd overgoten met een flinke dosis humor. Natuurlijk moest er ook een goede vampier in, want tsja, Shakespeareaanse verhaallijnen blijven het goed doen. Elke aflevering werd ik in een wereld vol demonen, heksen en vampieren gezogen. Toen viel er een grote stilte en moest je het doen met echte-spoken-series zoals Medium en Ghost Whisperer. Niet echt mijn kopje thee. Later werd de vampier geherintroduceerd in Moonlight (zo heette die geloof ik?) en dat vond ik ook drie keer niks. Weer later begon de Twilight hype. Ik heb de boeken gelezen en alle tot nu toe uitgebrachte films gezien. Twilight was nog wel leuk. De vampiertjes waren sexy (Robert….) en de boeken zo suikerzoet dat mijn innerlijke meisje-meisje het heel graag wilde lezen. Maar toen……toen werd het erg. De vampierseries schoten als paddestoelen uit de grond en we worden doodgegooid met vampierenboeken. Het is echt teveel in een te korte tijd. True Blood, Valemont, die-ene-Gossip Girl-maar-dan-met-vampieren-serie. Het is ook allemaal hetzelfde en dat kun je ons niet allemaal tegelijk door de strot drukken. Dracula is een mooie klassieker, maar hij wordt ook maar eens in de zoveel jaar opnieuw gedaan. Take it easy man! Dit is echt serieuze vampire overload met als resultaat dat ik helemaal geen nieuwe series / films / boeken meer wil lezen of kijken. Nou ja, alleen dan de film Vampires Suck, maar dat is een parodie en dat telt niet. Hoe zit het met jullie? Kan je er niet genoeg van krijgen of ren je al gillend weg zodra iemand het woord “vampier”  laat vallen?

Comments

Vampire Overload — 8 Comments

 1. James masters!!! hij was de reden dat ik Buffy keek xD *kwijl*
  (en Seth Green, maar das een heel ander verhaal xD)

  lol nee, niet helemaal, ik was ook gewoon fan van de serie.
  Angel daarentegen was niet helemaal mijn ding. Twilight heb ik nooit gezien, ook niet van plan, maar ik smulde van de Hellsing film. (god, die dracula daar, beetje oud, maar zeker niet lelijk xD)

  oke, genoeg gerant 😛

 2. Moonlight heb ik thuis op DVD, ik vind die echt super, alleen de finale was een beetje irritant. Twilight heb ik natuurlijk ook gezien en gelezen, en ik wil Vampire Diaries en True Blood nog zien. Dan ben ik wel even verzadigd. Maar goed. Ik heb Vampires Suck nog niet gezien, ga zo even de trailer bekijken.

 3. I breathe Buffy and Angel! Nog steeds! Maar dat wist je al hihi(A) Mijn hart gaat ook nog steeds sneller kloppen als ik een van de acteurs in een andere film of serie zie, dan val ik direct mijn moeder lastig met ‘Ohhhh dat is Glory’ of ‘Principal Wooooood!’ Met andere vampierenseries heb ik niet zo veel, ook nooit geprobeerd eigenlijk.. Blijf trouw aan BTVS;-)

 4. James Marsters <3 Ben zo blij dat ik hem in het echt heb mogen ontmoeten voor enkele seconden (foto maken). Hij is nog steeds charming as ever. *drool*

 5. True Blood is de bom! Wel eens gekeken? Ik ben groot fan. Twilight daarentegen is echt te walgelijk voor woorden. Haha.