Van sport wordt je gelukkig

Mensen vinden het raar, maar ik HAAT sporten. Ik haat elke vorm van beweging en zie het als een noodzakelijk kwaad. Naar de bus sjokken. Gut. Naar de bus moeten rennen, omdat ik toch nog even snel dit of dat moest doen…horror. Joggen, hardlopen, hockey, golf, yoga, basketbal, voetbal, tennis, aerobics, fitness, volleybal. Ik heb het allemaal gedaan en ik haatte het allemaal. Maar je bent een puber en moet erbij horen. Waarbij, dat was het probleem. Ik zuchtte en besloot the least of all evils uit te kiezen. Ik kwam uit op badminton. Dat viel op donderdag. Nee, dan had ik bijles (dank u God, dank u!). Uiteindelijk kreeg ik mezelf zover om er echt bij te horen. Ik ging op fitness. Men zegt: als je langdurig jezelf in het zweet werkt, wordt je blij. Ja, blij dat de ellende er weer op zat ja! Mijn brein werkt niet zo.

Nu willen mensen mij dwingen om te gaan hardlopen. Ammehoela. Met nog geen zes paarden krijg je mij aan het hardlopen. Ik weet best dat er wat kilootjes af mogen, maar ik snij het vet er nog liever hoogstpersoonlijk af bij wijze van spreken. Sommige mensen haten sport. Okรฉ? Leer er maar mee leven. Ik heb ook nog steeds moeite om te geloven dat mijn oud-klasgenote Susanne geen chocolade lust. Daar wordt je ook bewezen blij van. Maar druk ik het haar door de strot? Nee! Ik wil best blij worden, maar graag op een manier die bij mij past. Als ik muziek wil luisteren, doe ik dat wel op de crosstrainer. Kijk, ik ben dus niet zo lui. De muziek is mijn ontbijtkoek (van die reclame, weet je nog?). Maar veel verder dan dat komt het niet. Ik vind het gewoon echt niet leuk. Zelfs dansen niet. Want dat laatste, kan ik niet meer. En als ik iets niet kan en pogingen om het te leren (voel het ritme, beweeg op de muziek) vallen in duigen, tsja, dan houdt het voor mij gewoon op. Oh ja en schaamte speelt ook mee. Maar goed. Sport en Shirley. Nee.

Desalniettemin treuzel ik altijd teveel en moet ik negen van de tien keer rennen naar de bus. Ik weet het altijd zo te plannen dat de trein naar huis over enkele minuten gaat. En als ik ga winkelen (nee dat is geen sport dames), verdwaal ik regelmatig, waardoor ik meer meters afleg dan me lief is. Soms krijg ik kolder in mijn kop en ga ik ‘s nachts proberen of ik kan opdrukken (nee) en of ik nog mijn tenen zou kunnen likken als ik zou willen (ja). Stiekem probeer ik wel eens een buikdans beweging na te doen, die mijn moeder aan mij liet zien (elke keer drama). Maar toch haat ik het nog. Ik heb nog geen lift moeten nemen, maar laatst wel een enge film gezien die zich afspeelde in de lift (Devil). Ik ben benieuwd welke kant wint. Neem ik de trap of toch de lift? Als je vaker de trap wilt nemen, is het kijken van zo’n film dus wel een goed idee.

(Het drama en overdrevenheidgehalte is wat verhoogt in dit logje).

Comments

Van sport wordt je gelukkig — 17 Comments

 1. Helemaal mee eens hoor, ik haat sporten! (En chocola hihi) De enige sport die ik vol kan houden is zumba, omdat het niet als sporten voelt. Gewoon een uurtje dansen en springen en gek doen.

 2. De enigste sport die ik kan volhouden en zin in heb, is boogschieten. De bewegingen daarin zijn slechts de boog uitspannen en naar het blazoen lopen om je pijlen te pakken. Ik heb ook een abbonement op de fitnessschool, maar ik ben er al een paar weken niet geweest. Het past eigenlijk niet bij mij.
  Nurchamiel recently posted..Z-Palettes

 3. hier nog een sport hater. blegh nix voor mij. En bang voor liften was k al voor ik Devil ging kijken :p die film is wel goed btw xD

  dus ja, ik krijg toch mijn dagelijkse beweging, door als ik echt naar buiten moet, de trap te nemen, ook al is het maar 1 hoog xD

 4. whehe ik begrijp het ๐Ÿ™‚ heb het ook, maar aan de andere kant: van sport word je conditie beter en het is echt erg goed voor… alles eigenlijk! en ja als ik me dan bedenk dat als ik een paar keer per week een halfuurtje hardloop, dat ik gerust een zak chips kan opeten (1-2 per week) en niet per se te gezond moet gaan eten… en als ik dan sport en in de spiegel kijk, voel ik me goed! dat maakt het een stuk draaglijker ๐Ÿ˜›
  PinkFairy recently posted..Onder de douche- mijn douchegels

 5. Ook ik heb echt helemaal niks met sport, gym op school was ook altijd verschrikkelijk (maar ik heb t gelukkig overleefd.. )
  De enige twee sporten die ik ooit in mijn leven beoefend heb zijn hardlopen en dansen, het enige dat ik nu nog steeds doe is dansen. Dat hardlopen hield ik ook alleen vol doordat ik ‘moest’ van een vriendin :P.. En volgens mij ben ik er ook nog nooit blij van geworden, idd hooguit blij dat het weer voorbij was.

  Heb je het al geprobeerd met een wii? (of dat kinect ding, maar daar heb ik geen ervaring mee) Dat is nog een enigszins leuke manier om te sporten (al heb ik dat ook al heel lang niet meer gedaan ^^)

 6. EINDELIJK! Iemand die het snapt.
  Wij moeten voor school 5 km rennen voor een cijfer. Ik was dood, compleet met hartkloppingen, bezweet voorhoofd, uitgelopen make-up en gezwollen aders (iew) En iedereen maar roepen dat dat toch wel even lekker voelde, zo’n stukje rennen. Mij niet gezien.
  Ik rijd een keer per week paard, dus aan spierkracht ontbreekt het me niet, maar een conditie.. Don’t wanna. Don’t hafta. Ain’t gonna.

 7. Ik kan er ook echt NIET tegen als mensen dan zeggen: MAAR HET IS ZO LEKKER, SPORTEN! JE KOMT ALS HERBOREN TERUG! Wat nou herboren? Niks herboren, ik ben kapoet!
  Ga nu 1x in de week naar aquarobic, in het water vind ik het nog het minst erg om te sporten ๐Ÿ˜‰