Verwende oortjes

Mijn oren zijn verwend. Eigenlijk geld dat wel voor mijn hele lichaam. Met name in mijn lichaam. Alleen het beste is goed genoeg. Denk maar niet dat mijn oren metaal accepteren. Die zweren ze er gewoon uit. Enkel goud en sinds kort is ook zilver acceptabel. Het laagste wat mijn lichaam accepteert is titanium.

Tot mijn grote verdriet, want ik wilde graag ook een grote oorbellen collectie. Jaloers was ik op iedereen die dangles in kon, terwijl ik het moest doen met gouden oorringen. Veel viel er niet mee te varieëren. Toen ik ontdekte dat mijn oren toch zilver waren gaan accepteren, was ik heel blij. Zilver is immers al meer betaalbaar.

Toch wilde ik ook graag “goedkope” oorbellen. Met grappige dingetjes er aan, kroonluchter oorbellen en veren oorbellen. Die zijn duur in puur zilver en voor de rest komen ze enkel met metalen haakjes. Soms kreeg ik als cadeau van die “nep”oorbellen en iedere keer moest ik ze doorschuiven naar mijn moeder, omdat ik er niet tegen kon. Ik heb zelfs clip ons geprobeerd, maar die deden teveel pijn. 🙁

Ik heb twee linkerhanden, maar ik besloot het toch te proberen. Ik bestelde zilveren oorhaakjes op Ebay (en ja, ze waren ook van zilver, yay). Alleen oorhaakjes ja. Ik kocht een paar “nep”oorbellen (na ruim dertig minuten, keuze overload) en sloopte het metalen haakje er af. Zilveren haakje er aan en tadaa, Shirls is ook weer helemaal hip.

Nu kan ik alle dangles lekker zelf houden, als ik ze cadeau krijg en ze gewoon kopen als ik een mooi paar tegen kom. Het was wel even wennen. Een stukje zwaarder dan de oorbellen die ik normaal draag. Ik heb sieraden tangen gebruikt. Zo één om het metalen ringetje mee open te krijgen en eentje om het zilveren ringetje weer dicht te doen.

Ik kijk niet zo blij op de foto, maar ik ben dat natuurlijk wel. Ik heb ook nog geprobeerd om zelf oorbellen te maken. Dat laat ik maar aan Marjolein over. Duurt mij veel te lang. Ik kreeg er maar eentje af. :p

Comments

Verwende oortjes — 2 Comments

  1. Herkenbaar. Staat er sterling silver op, dan mag ik ze dragen. Maar vaak vind je niet van die leuke oorbelletjes. Trouwens, ik heb van La Moon oorbellen, die kan ik dragen. De haakjes zijn dus van zilver.

    Die oplossing vind ik eigenlijk goed gevonden! Ik krijg nog weleens van die oorbellen die ik niet kan dragen…
    Francisca recently posted..Vakantiebaantje wordt bijbaantje