Vroegah

Hield ik van dansen. Ik was een echt meisje-meisje. Toen we als gezin op vakantie waren in Spanje wilde ik dan ook een “Spaanse jurk” en bijpassende lakschoentjes. Hier deed ik mee met de dansers van een entertainment avond. En mooi dat ik die dames vond, in hun jurken. Super ladylike. Alle foto’s zijn foto’s van foto’s, want de scanner is kaduuk. Lees meer voor foto’s uit mijn gothic en alto skaterpants periode.

Dit was mijn draag-veel-zilveren-ringen-en-van-alles-met-spikes-periode. Uiteraad met veel zwarte kleding. Ik was gek van die spikes ketting. God, die heb ik tot stervens toe gedragen. Ik zag hem voor het eerst om de hals van een klasgenoot en ik moest en zou er zelf ook één hebben. Dus spoedig leerde ik de Large catalogus kennen en dit was één van de eerste kettingen die ik bestelde. Ik droeg hem ook rustig met gewone kleding. Ik was een parttime alto.

Mijn fluwelen gothic periode. Ik droeg het ook naar school, maar niet elke dag. Ik kijk er nu met een facepalm op terug, maar toen vond ik echt super mooi. Smaken veranderen met de jaren hè. De fluwelen kleding, symbolische sieraden, spikes, bindi’s, zwart haar, zwarte oogschaduw, bloedrode lippenstift. Hier ben ik helemaal opgedoft. De fluwelen gothic periode viel tegelijk met mijn wicca interesse periode. Deze foto is voorafgaand aan mijn eerste wicca ritueel genomen. Ik ben behoorlijk lang parttime fluwelen goth geweest. Het begon in de brugklas en kwam zachtjes tot een einde toen ik klaar was met de middelbare school. Tijdens mijn laatste twee jaren vond ik het al minder mooi en was ik toe aan iets nieuws.

Gedurende vier en vijf havo vond ik een manier om ook nog een beetje alternatief te zijn, zonder mezelf direct in onpraktische lange jurken te hullen. De zogenaamde skaterbroeken van Overzeas gecombineerd met foute truitjes zoals hierboven. Ik was helemaal gek op truitjes met creepy figuurtjes erop zoals Siouxie. Ik was echt dol verliefd op die wijde broeken. Toen ik afviel moest ik ze weg doen en dat ging met pijn in mijn hart. Achteraf gezien leek ik wel drie keer zo klein in die wijde broeken en de truitjes waren veel te kort.

Zoals ik al zei….die truitjes waren veel te kort. Verschrikkelijk. Ik heb gewoon moeite om te accepteren dat ik dit in het openbaar heb gedragen. Ik had er helemaal het figuur niet voor. Hahaha.

Die broeken waren daarintegen veel te lang. Er ging wel zes meter vanaf iedere keer. Ik ben echt een smurf en die broeken horen weliswaar lang te vallen, maar niet ZO lang. Die zak komt echt bijna op de grond, in plaats van op de kuit.

Vrij recentelijk heb ik nog een lolitaperiode gehad en de liefde is nog steeds niet helemaal dood. Ik ben alleen flink aangekomen waardoor ik niet meer in mijn kleding pas. Het heeft wel iets. Ik vind gothic lolita het mooiste, maar casual is makkelijker om aan te komen. Ik heb zelfs een roze superzoet jurkje in mijn kast hangen waar ik een haat-liefde verhouding mee heb. Als ik dat jurkje aan had, voelde ik me net zo’n poppenprinses. En andere kant, was het ook zo schattig dat mijn tandglazuur er spontaan van zou knappen.

Dit vind ik nog steeds mooi. Victoriaans geïnspireerde gothic stijl. Kant, satijn, corsetten, hoepelrokken, meerminrokken, tophats. Pure liefde. Deze foto is ook alweer zes eeuwen geleden en gemaakt door Ed de Jong. Ik draag nu alleen nog gothicachige kleding en accessoires naar evenementen. Doordeweeks draag ik gewone doorsnee kleding. Ik voel me daar absoluut niet in thuis trouwens. Ik vind het veel te saai. Mijn hart haalt dan ook iedere keer opgelucht adem als grote modeketens eens iets “aparts” uitbrengen als ik nieuwe kleding shop.

Dit ben ik dus vandaag de dag. Een recente foto met de pietjes Mojo (blauw) en Lizzy (groen). Met een bloemetjestop van de Primark. Het vest met military accenten uit dezelfde winkel, kan me nog wel bekoren. Alto/goth zal nooit helemaal uit mij verdwijnen, denk ik. Elk jaar ga ik los tijdens de Elf Fantasy Fair, maar momenteel worstel ik enorm met mijn zelfbeeld (plus size is hot, fuuuuu ik ben een dikke lelijkerd). Dus hoe ik het dit jaar ga oplossen is nog een raadsel.

Dit was ik vorig jaar op de EFF. Toen was ik maat 40. Inmiddels ben ik alweer 44/46, dus ik denk niet dat het gaat passen. 😉

Comments

Vroegah — 15 Comments

 1. WTF jij lijkt op mij! Heb ook fluwelen gothic periode gehad, ook een skaterbroeken perdiode, ben nu “redelijk normaal” en ben geïnteresseerd in lolita… (alleen mijn portemonnee niet zo… :P)

  EN WTF zelfde Primark top heb ik OP DIT MOMENT AAN!!! xD LOL xD Met bloemen en vlinders en papegaaien aaight? xD
  Charlotte recently posted..Semesterconcert!!!

  • Jaaa, die professionele foto’s blijven het mooist. Die gaat later ook in mijn bejaardentehuis kamer hangen. “kiek kind, da was ik toen ik 20 was” XD

 2. Wow veel periodes! Leuk om te zien 🙂
  Die foto door Ed de Jong is idd mooi!

  • Nou, ik ben 22, dus dat valt wel mee toch? Maar ja, heb sowieso altijd een kledingkast gehad die gedeeld leek te worden door zes mensen. Ik kleed me heel erg op gemoedstoestand en op wat ik mooi vind.

 3. ik vind dit echt leuk om te lezen van je 😀

  je moet toch echt weer meer lolita gaan dragen, dan kunnen we samen over straat, hihi (met mijn lolita garderobe kan ik geloof ik wel een aantal weken over straat met elke dag iets anders aan :P)

  Oh, en ik had niet verwacht dat jij je niet fijn voelde in de ‘mainstream’ kleding eigenlijk, echt niet verwacht dat jij alto bloed hebt xD 😉

  *Verkleed je even snel in een leuke lolita outfit, en ontvoert je mee de stad in :D*
  Rooz recently posted..Inspirational Photo Post Number 3

  • Haha, ja maar ja, soms moet je maar mainstream berusten. Bodyline doet niet meer aan fatty chans toch? Kan het iig niet vinden, dus dan houdt het op. 🙁

 4. Aaaaah, herinneringen! Herkenbaar, ik heb ook een skatebroeken-periode gehad en ik heb nog steeds die fluwelen gothic jurk (en ook nog zo’n cape) in bezit. Ik ben met die jurk weleens naar school geweest, maar dan wel met een ander klasgenootje. Want zo alleen durfde ik niet. Daarna nog een keer gedragen tijdens een Elf Fantasy Fair en nu kan ik hem ‘tijdelijk’ niet meer aan.

  Maar het is bij mij ook zo, waarom heb ik zus en zo gedragen… ik zag er niet uit. Of… waarom zie ik er nu niet meer zo slank uit.. jeetje, wat is er misgegaan?

  Dat gothic lolita jurkje staat je trouwens errug leuk! ^^ Ik draag zelf nog steeds broeken met wijde pijpen, het liefst ‘strak’ bij de bovenbenen, zodat het niet lijkt dat ik van die grote broeken draag (die te groot zijn als je ernaar kijkt alsof ik erin verzuip), zoals ik ze droeg heel wat jaartjes terug. Verder veelal zwart en donker. Ik voel me daarin thuis.
  Francisca recently posted..Hoe heb ik graag mijn koffie

 5. Leuk om te zien! En leuk dat je zo veel verschillende kledingstijlen hebt gehad 🙂

 6. No!! no bodyline! kijk dan liever op de sales voor een 2e hands IW ofzo, daar passen fatty-chans ook in, met shirring! 😀 en anders, laat wat maken. Er zijn genoeg goeie seamstresses die voor een redelijke prijs iets goeds voor je in elkaar zetten! 😀
  Rooz recently posted..Smokey en Yahiko