Waarom Koken Niet Leuk Is

Hoe kan ik koken nou niet leuk vinden? Hier 10 redenen waarom ik koken niet leuk vind.

 1. Wat je vies maakt, moet je ook weer schoonmaken en koken zelf kost al tijd en moeite. Dat schoonmaken komt er dan weer bovenop.
 2. Je moet meerdere dingen tegelijk kunnen. Daar staat het water op, tussendoor champignons in stukken hakken, de saus niet laten aanbranden, etc.
 3. Je moet georganiseerd te werk gaan en plannen. Wat heb ik allemaal nodig? Eerst doe ik dit, dan moet ik dat doen, ik moet dit binnen een minuut klaar hebben, anders kan ik weer opnieuw beginnen.
 4. Het vergt inschattingsvermogen. Zou het nu al klaar zijn? Het ziet er gaar uit. Het moet 20 minuten in de oven. Het begint een beetje zwart te worden… Maar het recept zegt dat het 20 minuten in de oven moet.
 5. Je moet aan de slag met scherpe voorwerpen. Ik ga niet samen met scherpe voorwerpen. Dat is een gevaarlijke combinatie.
 6. Je moet voldoende goed verstand bezitten om met je poten van hete oppervlakken af te blijven.
 7. Wat gaat wel samen en wat niet? Een beetje kok is een smaken kunstenaar.
 8. En een improvisatie kunstenaar. We hebben geen vanille? Dan gebruiken we dit wel. Dat kan ook. Je lust geen uien? Oh nou, dan vervangen we die gewoon met iets anders.
 9. Je moet een recept zorgvuldig lezen en opvolgen. Alle ingrediënten bij elkaar in mikken en het geheel in de oven stoppen volstaat niet altijd.
 10. Je kan niet koken met niks. Dus zal je naar de winkel moeten voor ingrediënten. Waar allemaal enge mensen rondspoken. Met kinderen. En soms hebben ze een onvervangbaar ingrediënt niet. Wat moet ik nu?! drama!

Nee, laat mij maar gewoon eten. Daar ben ik veel beter in. Met alle complimenten voor de kok natuurlijk. 😉

Bron. Bron. Bron.

Comments

Waarom Koken Niet Leuk Is — 1 Comment

 1. Haaaaaa, herkenbaar! Soms heb ik zo’n zin om lekker te gaan kokkerellen, maar dan het afwassen.. boodschappen doen vind ik wel leuk, beetje shoppen enzo, foodshoppen is best cool. Het is altijd ontzettend veel werk. :’)