Wel / Geen Hersenvretertjes

Ik ging naar het ziekenhuis en dit heb ik geleerd over een MRI scan:

 • Je krijgt oordopjes en een kussentje onder de knieën.
 • Je mag geen sieraden, piercings, make-up, beha’s met haakjes sluiting, kleding met risten en dergelijke aan. Ik kwam goed voorbereid. In plaats van halfnaakt onder het ding te moeten, had ik een legging, een elastische beha top en een stretch jurkje aangetrokken.
 • Je krijgt een masker op die als een antenne werkt. Ik voelde me net een X-Men mutant. Of Magneto. 😛
 • Dat ding maakt harde geluiden die klinken als de buurman die klust tot elektronische muziek tot een printer / kopieermachine.
 • Je verveelt je ter pletter. Twintig minuten stil liggen zonder muziek o.i.d. is niet bepaald fijn (maar wel te doen).
 • Je krijgt ook een grijs ballonnetje mee waar je in kan knijpen als er iets is.

Daarna liepen we van radiologie naar neurologie om de uitslag af te wachten. Je eigen hersenen bewonderen op een foto is best apart. Ik bleek enkel die hoge druk in mijn hersenvocht te hebben, maar verder geen enge dingen zoals een tumor.

Jullie lezen dit op woensdag en morgen krijg ik mijn eerste lumbaalpunctie. Daar zie ik enorm tegenop, want het gaat pijn doen (vooral als hij een zenuw raakt). Ik zei hem dat hij geen zenuw mocht raken, maar “nu leg je me wel een hoge druk op“. Pffff. Nou ja, wat moet, dat moet. Ik zal de volgende keer weer verslag brengen van mijn avonturen bij de neuroloog.

Comments

Wel / Geen Hersenvretertjes — 3 Comments

 1. Dat is een andere ervaring dan ik had een paar jaar geleden 🙂
  Je krijgt oordopjes en een kussentje onder de knieën. < geen oordopjes, had een koptelefoon met mn eigen muziek (mocht een cd meenemen), kussentje denk ik wel
  Je mag geen sieraden, piercings, make-up, beha’s met haakjes sluiting, kleding met risten en dergelijke aan. Ik kwam goed voorbereid. In plaats van halfnaakt onder het ding te moeten, had ik een legging, een elastische beha top en een stretch jurkje aangetrokken. < ik kon me daar omkleden, had een legging en een t-shirtje mee
  Je krijgt een masker op die als een antenne werkt. Ik voelde me net een X-Men mutant. Of Magneto. < nice 😛 klinkt niet bekend, weet nog wel dat mn hoofd vrij vast lag
  Dat ding maakt harde geluiden die klinken als de buurman die klust tot elektronische muziek tot een printer / kopieermachine. < hoorde die herrie door mn muziek heen, wtf echt rare dingen idd..
  Je verveelt je ter pletter. Twintig minuten stil liggen zonder muziek o.i.d. is niet bepaald fijn (maar wel te doen). < gelukkig kon ik me concentreren op mn muziek, anders zou ik echt heel gestrest en claustrofobisch geworden zijn (al heb ik geen claustrofobie :P)
  Je krijgt ook een grijs ballonnetje mee waar je in kan knijpen als er iets is. < krijg je zoiets in je handen en mag je er niet in knijpen (tenzij je echt helemaal gek wordt natuurlijk), das ook nog best een uitdaging 😛

  Wat fijn dat je gelijk een uitslag had, ik moest daar echt nog een week ofzo op wachten (mijn hersenen waren helemaal gezond ^^). Fijn dat je geen rare dingen in je hoofd hebt verder 🙂

  Sterkte bij die lumbaalpunctie!

 2. Godverdomme, had ik een mega lange comment getypt, vergeet ik mijn emailadres enzo. Dat was gewoon doktersfrustratie. Ik lag daar altijd half naakt met een top en in mijn boxer, want het ging bij mij om da leg. Maar voelde mij ook rete kaal zonder nagellak en sieraden, laat staan piercings! Gelukkig zijn er geen ernstige dingen aangetroffen! Fijn om een update te lezen. 🙂 En die dokter mag je wel op zijn bek stompen, want die hufter moet gewoon zijn beroep goed uitoefenen, anders had hij het vak niet moeten kiezen. Ja, ik vind dat zo achterlijk. Net zoals bij de tandarts.. Het bloedt omdat je niet goed poetst, te hard poetst, of niet flost, te hard flost weet ik het, daardoor komt dat. Nee, je zit met dat haakje in mijn tandvlees. Ik ga toch ook niet zeggen als ik iemand gips geef. Ja, je moet volgende keer je bot anders breken hoor. Dafuq. Good luck morgen lady, stomp de dokter maar gerust hoor!

 3. Poeh hè… heftig allemaal. Blij dat er geen rare dingen gevonden zijn!
  Hoop dat je die ruggeprik wat hebt overleefd vandaag…

  Sterkte!