Wenkbrauwen


(bron)

Wenkbrauwen. Hoe irritant ik ze soms ook vind, ze blijven fascinerend. Wat de één mooi vind, kan een ander lelijk vinden. Dat weten we inmiddels. Wat ik zo fascinerend blijf vinden is hoe wenkbrauwen je uitstraling bepalen. Tevens geven een bepaalde boodschap door (vooroordelen, ze bestaan).

Zelf vind ik volle, dunne wenkbrauwen heel streng staan. Hoe hoger het “staartje” hoe bitchier een persoon op mij overkomt. Onbewerkte wenkbrauwen geeft mij het idee dat een persoon helemaal niet bezig is met zijn / haar uiterlijk. Hoe donkerder de kleur van de wenkbrauwen hoe harder de blik. Lichte wenkbrauwen met donker haar… brr daar gaan mijn nekharen van overeind staan. Maar dat is weer een kwestie van smaak.

Van het bovenstaande plaatje (van links naar rechts, van boven naar beneden: streng / geniepig; verzorgd; verzorgd / open; verveeld; verzorgd / verveeld; indringend; sexy; bitchy; streng / modieus; verzorg / wellicht gebruiker van botox; mysterieus; ondoordringbaar; verzorgd / vriendelijk; indringend; bitchy.

Waarschijnlijk heb jij zelf andere associaties met wenkbrauwen, maar het is wel boeiend om te kijken wat voor ideeën vorm, kleur en dikte geven. Ik let zelf trouwens niet op mijn uitstraling als ik epileer. Ik volg de vorm van mijn wenkbrauwen min of meer. Ik heb me ook even in photoshop uitgeleefd, om te kijken of dikte en kleur verschil maken.

Comments

Wenkbrauwen — 4 Comments

  1. Haha, en welke wenkbrauwen zijn nou je echte? Ik denk er eigenlijk nooit zo over na, ik doe niks met mijn wenkbrauwen. Alleen als ik iemand tegenkom met fascinerende wenkbrauwen denk ik erover na!