Woensdag Blogdag

Dat was de bedoeling, maar gisteren deed fotosoep moeilijk en sowieso was de computer de hele week al aan het klieren met zijn “ik moet een nieuwe ether kaart boehoehoe“. Deze week was erg heftig die er persoonlijk behoorlijk inhakte.

Ik ging naar de oogarts en die verwees me door naar de neuroloog (en snel ook) die op zijn beurt met spoed (!) een MRI scan liet inplannen. Waarom? Ik blijk Benigne Intra Craniële Hypertensie te hebben. Ik dacht dat ik gewoon een nieuwe bril moest.

Wat is dat voor engs dan? Nou, “benigne” is dokters voor “goedaardig”. “Intra Craniël” betekent in “in de schedel” en “hypertensie” is “hoge druk”. Het is een aandoening die veel dikke jonge vrouwtjes zoals ikzelf treft (maar niet alleen hen). Simpel gezegd: je hersenen drijven rond in water en bij mij is de druk van dat water te hoog waardoor mijn oogzenuwen bekneld raken en mijn  zicht dus achteruit gaat.

Ja, weer een van mijn beroemde kuch beruchte kuch paint tekeningen. Het is zo’n aandoening “waar wel wat aangedaan moet worden” anders kan ik namelijk uiteindelijk blind worden. Ik krijg nu diamox om de druk te verlagen. Daar red ik het alleen niet mee. Onder het mom van “meten is weten” gaan ze ook een spuit van 10 tot 15 cm in mijn rug rammen om hersenvocht af te nemen. Fijn. “Doet dat pijn dokter?” En hij zegt “alle spuiten doen pijn, ja, laten we zeggen, je komt hier niet voor je plezier“. Dat is dokters voor “muhahaha, ja en vet veel ook”.

Over vet gesproken, dat mag ik niet meer zijn. Jaren aan mijn figuur gewerkt, voor honderden euro’s weg gekauwd en nou moet het er allemaal af. Ik heb de conditie van de goudvis, maar ik moet gaan bewegen. Horror. Mijn aandoening kan namelijk als sneeuw voor de zon verdwijnen als ik 10-15 kilo afval. Nou ik moet zeggen, een betere stok achter de deur bestaat er niet.

De dokter in kwestie, heeft menig dik vrouwtje op de stoel gehad en weet: velen hebben het niet zo op sporten. Sporten onder de vermomming van een hobby daarentegen? Het is het proberen waard. Dus hij vraagt naar mijn hobbies. Tsja, bloggen. Waarover? Van alles. En verder? Ball Jointed Dolls?

De Aziatische dokter laat een hersenscheet. “Ball j..wattus?” En ik denk bij mezelf “kaaskop…“. 😛 Bij thuiskomst heb ik mij de ogen uit het hoofd gejankt en ben ik gelijk gaan minderen met snoepen en meer gaan bewegen. Ik kan niet over een week een marathon lopen, maar dat hoeft ook niet. Ik schijt wel zeven kleuren stront voor die lumbaal punctie en ik ben toch ergens bang dat er iets engs tevoorschijn komt op de MRI scan. Dat laatste doen ze om zaken als kanker uit te sluiten, voor de zekerheid, maar ik vind het hele gebeuren nogal overweldigend.

Comments

Woensdag Blogdag — 4 Comments

  1. Ik kon vorige keer niet commenten, maar nu weer wel yay! Vervelend joh, ga je voor zoiets naar de winkel, een simpele bril en kom je thuis met zoiets.. terrible. Goed dat je wel minder bent gaan snoepen, dat deed ik namelijk ook heel veel. Totdat ik ineens het ging verminderen en viel ik al best wel veel af. Maar ga niet aan de shakes en al die andere diëten want dan kom je van een koude kermis thuis. Veel sterkte lady. Houd ons op de hoogte!

  2. Wat heftig, Shirley! Hoop dat je er snel weer bovenop komt en meteen weer lekker in je vel zit. Liefs, Susanne