Zusjes

Ik heb geen zus. Ik BEN een zus. Toch krijg ik vaak de vraag of ik “het zusje van” ben. Of zijn we gewoon vriendinnen? Collega’s? Nee, geen van allen. We zijn moeder en dochter. En ik ben de dochter.

Zo wandelde ik met mutti de ruimte in waar de tanden-schoonmaak-miep (TSM) al klaar stond. “Zijn jullie zussen? Nee? Collega’s! Nee? JE DOCHTER?!“. Ik keek chagrijnig naar de muur. Alsof die er iets aan kon doen. “En bedankt hè” flapte ik er uit. Oeps, dat was niet zo vriendelijk. Gelukkig kon TSM er om lachen. Sterker nog, ze moest er minuten later nog altijd om giechelen.

“Hoezo dan? Ben je dan niet trots op je moeder?”
-“Nou nee, dat is het niet, maar ik vind het niet zo super om ouder geschat te worden dan ik ben.”
“Hé, dat zei ik niet! Nee, ik zag wel dat jullie hetzelfde gezicht hebben, maar ook wel dat jij jonger was. Ik dacht zussen of collega’s”.

Hoeveel jonger dan precies? Mutti is midden 40. Laten we zeggen dat ze 10 jaar jonger lijkt. Dan lijk ik dus als 24-jarige begin 30. Fijn… Hopelijk blijf ik ook goed geconserveerd. Als ik midden 40 ben, mogen mensen mij best in de 30 schatten. Geen probleem. Maar nu? Nee, nu is dat niet zo fijn.

Comments

Zusjes — 1 Comment

  1. AMEN! Nou kind, je bent een jonge god hoor. Ik vind het ook altijd zo schandelijk als mensen dat zeggen. Je bent niet grappig. Je bent ook niet leuk. En al helemaal niet vriendelijk. Ik ben nog maar 20.. geen 26. Geen 24. 22. ¬¬